петък, 15 януари 2016 г.

За водещият причинител за криза дългов рак на ПФК ЦСКА София



В Уикипедия, накратко популярните факти са: ЦСКА (абревиатура от Централен спортен клуб на армията, изговаря се цѐ сѐ ка̀) е български футболен клуб от София. 31 пъти е шампион на България, носител е на 19 Купи на България и 4 Суперкупи. Двукратен полуфиналист за КЕШ, 1 път полуфиналист за КНК. Играе мачовете си на стадион „Българска армия“. Това е най-успешният български футболен отбор на всички времена. ЦСКА заема 60-то място, най-предно от българските представители, в класацията за най-добър отбор на Европа за 20-ти век на Международната федерация за футболна история и статистика.
Все още е с обществена неизясненост: Какво причини актуалната криза на ЦСКА?
За точен отговор на състоянието на ЦСКА е потребно разкриване същината на развиващата се криза. Съществуват задължения с трудно обслужване. Много проблемни дългове (с оприличим образ на крака на рак) хаотично се инфилтрират в живителни дейности. Някои от тях са предпоставка да се унищожи жизнена среда. „Дългов рак” е означение за с щета проблемен дълг.
Стопанските кризи са съществували, бушуват сега и ще се случват в бъдеще. Те винаги принасят лишения. Присъствието им не е задължително. То е доказателство за зависимост. „Криза дългов рак” е означение за с установима щета проблемен дълг. Същината на ставащото с ЦСКА е ескалиране на криза дългов рак. Ясно е, ЦСКА е жертва на специфични обстоятелства.
Главният причинител за лошотията при ПФК ЦСКА е определим, тъй като водещият фактор за съвременните кризи дългов рак е липса на успешна съпротива срещу регресивно влияние от нямане на пълна стойност на незлатни пари.

Пример: В еврозоната, с най-голяма сила фактор за кризи дългов рак е липса на успешна съпротива срещу вреда от евро. Това е първостепенният причинител на гръцката държавна криза дългов рак.
Ако не се допускаше тази грешка европейските държави нямаше да имат сегашни дългове.

По-конкретно, приоритетният причинител на кризата на ПФК ЦСКА е липса на успешна съпротива срещу регресивно влияние от нямане на пълна стойност на лева. Всяка импровизация за друга начална подбуда на лошотията при ЦСКА е неправилно представяне на нещо с първична роля за ескалирала криза дългов рак.
Ако някой съпътстващо е помогнал да се подсили влиянието на основният причинител на тази криза, то той е с роля на съпътстващ стимулант. Неговата отговорност е според налични правни норми.
Икономическата същност на ситуацията при ЦСКА е последица от влияние на налична сгрешена парична система. Реално обществеността е с напразни очаквания, че Централната банка (ЦБ) може да спаси при криза дългов рак. В действителност ЦБ не може да избави от тази слабост, тъй като фундаменталният причинител не е в нейна компетентност. При настоящите условия, ЦБ е без капацитет да противодействува успешно срещу ескалиране на кризи дългов рак.

Пример: Банковата криза дългов рак на „КТБ” АД.

Истината е, днес и най-висшите банкери не зачитат, че работят при погрешна парична система и това принася вреди за всеки участник в стопанския живот. Бедните са с намаляващ шанс да получат издръжка за оцеляване. Богатите са със смаляваща увереност за бъдеще. От еднаква подбуда, кризите дългов рак са в отделни страни в различно време.
Неотложна е реакция за справяне със страдание. Правилността за създаване на по-добри условия и за футболните клубове е успешна обществена съпротива срещу кризи дългов рак. Тя е необходимост. При употреба омаломощава висшият фактор за кризи дългов рак.

Иван Митев - икономист

Няма коментари:

Публикуване на коментар