сряда, 30 септември 2015 г.

Реиндустриализацията и факторът за кризи дългов рак (част 6)

(Продължение след част 5.)


При незавършена реформа – премиерът, министърът на финансите, банките и техните клиенти са жертви.

Първият министър е предразположен за крушение. Той е в специфично състояние на обреченост. Даже същият да е с най-добрите министри, заповядва с неограничена власт, има абсолютни доверие и подкрепа е с предпоставки за силен развой на дългов рак. Кабинетът, колкото по-резултатно изпълнява обещания за икономически ръст, толкова обстановката е по-подходяща за кризи дългов рак. При тези условия, и най-добрият премиер е с действителна орисия на политическо камикадзе.

Обусловеността на първият министър от незавършена реформа е пряка. Самостоятелността на липсата на закрила от кризи дългов рак е подобна на автономност на повреден покрив от жилища на съседи.

Без подобрение при парична реформа министър-председателят ще е поразен. Лошите последици засягат и други официални лица.

Министърът на финансите е висш ръководител, с принос за просперитет. При реформа по прототип на Джон Лоу, заемащият отговорния пост е в среда с ограничени вноски за фиска и завишени плащания от правителство. Той страда от сбъркана парична система и придружава провалът на премиера. Участта му е като на самурай с харакири.

При сегашна обстановка, независимо от свой капитал всеки понася удари. Бедните са с намаляващ шанс да получат издръжка за оцеляване. Богатите са със смаляваща увереност за бъдеще. От еднаква подбуда, кризите дългов рак са в отделни страни в различно време.

Специалистите са с потенциал да възприемат същност на чародейна промяна. Тя се извършва с властови ресурс.

Ситуацията е анализирана. Вариантите са изяснени. Заключението е аргументирано.

При отсъствие на успешна съпротива срещу кризи дългов рак е неизбежна рецесия. Спасението е изпълнимо. Властта е способна да проумее обусловеност за кризи дългов рак и преустанови злини.

Изследванията доказаха: за успех при реиндустриализация е потребна употреба на система с незлатни пари с успешна съпротива срещу кризи дългов рак1.


_______

1. Докладът съдържа изследвания, публикувани в книгата „ФАКТОРЪТ ЗА КРИЗИ ДЪЛГОВ РАК”, Палмира, Стара Загора, 2015 г., ISBN: 978-954-9376-33-3



Приложение.


ПОЛЗВАНИ ОЗНАЧЕНИЯ



Златни пари – обезпечени със злато пари.

Незлатни пари – не обезпечени със злато пари.

Система със златни пари” – цялост от части и елементи на, с участието на Централна банка държавно ползване на обезпечени със злато пари.

Система с незлатни пари” – цялост от части и елементи на, с участието на Централна банка държавно ползване на не обезпечени със злато пари.

Противоречие на незлатни пари – от незлатни пари съвместно стимулиращо и регресивно влияние. 

Забележка: Докладът е от международен симпозиум „Индустриализацията като основа на нов национален икономически и социален модел", Международен панаир Пловдив, 29. 9. 2015 г.

Няма коментари:

Публикуване на коментар