петък, 25 януари 2019 г.

Интервю на Иван Митев от 25.1.2019 г.


Икономистът Иван Митев: Правителството на ГЕРБ е жертва на щети от недостатъчната работа на ЦБ

Иван Митев е роден през 1957 г. в Стара Загора, Република България.
Той е магистър “Икономист по строителството”, Икономически университет-Варна. Има допълнителни квалификации по социология, стопанско управление и съдебно-счетоводни експертизи.
Иван Митев е автор на книгите “Правилното управление на парите или методът Митев”,“Икономическата алтернатива”, “Пазарна закрила на финансова система”,“ПАРИТЕ не са ЗЛАТО”, книга първа “ЗАКОНЪТ”, „Факторът за кризи Дългов рак“ и „Световната грешка“.
                                                                                                                                                 
- Г-н Иван Митев, Вие изследвате за правилно държавно управление. Каква е оценката за правителството на ГЕРБ?
- Съществената сила на правителството ГЕРБ е стабилното държавно подпомагане на икономическия растеж.
Фаталната слабост на правителството на ГЕРБ е, че е жертва на щети от недостатъчната работа на централната банка (ЦБ).
Анализите доказаха – същественият обществен проблем е недостатъчната работа на ЦБ.
Известно е, основна цел на ЦБ е да поддържа ценовата стабилност чрез осигуряване стабилността на националната парична единица и провеждане на парична политика в съответствие с изискванията на приетите закони.
Сложността на стопанските процеси е причина ЦБ да не постига поставената цел. ЦБ реализира съществени противоположности: (1) ползи от благодатни участия и (2) щети при дейността. Възникналите щети при работата на ЦБ подсигуряват инфлация и други лоши последици. През месец октомври 2018 година американският президент Доналд Тръмп публично представи истината, че САЩ страдат от ЦБ. Сходно със САЩ, щетите от българската ЦБ поразяват Република България.
Изводът е: във всяка държава работата на ЦБ не е достатъчна за спасение от щети при ползване на парите.

- Какво е отношението на правителството към ЦБ?
- За спасение от щетите правителството подпомага ЦБ. В света вековният труд на министрите чрез абсолютно подсигуряване на икономическия растеж за подпомагане при щети от работата на ЦБ е с качество на основен начин на държавно управление. Този подход сътворява блага, ала е с условия за възникване на нови щети от ЦБ. Неограничаваните щети от ЦБ спомагат за национална криза. Правителството е принудено (при наличие на кредитор) да ползва заеми за да предпази държавата от разруха. Заключението е, икономическият растеж е недостатъчен за спасение от неограничавани щети от работата на ЦБ.
Пример: При абсолютен икономическия растеж за подпомагане при щети от Европейската ЦБ в Република Гърция възникна национална стопанска криза.

- Вие г-н Митев определихте, ЦБ и работата на правителството за икономически растеж не са достатъчни за спасение от национална криза. Какво да очакваме?
- При местна проява на световната практика да няма сполучливо противодействие срещу щети от ЦБ, колкото повече работи правителството за икономически растеж толкова повече са трудностите в държавата. Министър-председателят е с подсигуряван провал.
Пример: Неограничаваните щети от работата на Европейската ЦБ подсигуриха политическия провал на германския канцлер Ангела Меркел.

- Днес дейността на държавните институции е със съпътстващи щети. Как преценявате ситуацията?
- Лошите резултати доказват за неправилно държавно управление. При държавно абсолютно подсигуряване на икономическия растеж се помага частично срещу щети от ЦБ. За първи път в света този основен начин е въведен по инициатива на Джон Лоу през 1716 година. Слабостта е липсата на правилно противодействие срещу щети от ЦБ. Нейното запазване подсигурява нарастване на щетите.

- Г-н Иван Митев, възможно ли е прекратяване на грешния основен начин за държавно управление?
- Спасението от общественото зло е възможно. Необходимо е въвеждане на сполучливо противодействие срещу щети от ЦБ. Това подобрение е световна новост. Същото сътворява правилен основен начин за държавно управление със съвместни (1) устойчиво подсигуряван икономически растеж и (2) реализиране на сполучливо противодействие срещу щети от ЦБ. При него няма водещият причинител за сегашни щети.
С правилно държавно управление правителството ще постигне устойчиво развитие.

Забележка: Интервюто е на адрес: http://www.informiran.net

Няма коментари:

Публикуване на коментар