понеделник, 24 юни 2024 г.

С държавната неправилност е невъзможно устойчиво правителство

 

Президентът на републиката започна консултации с парламентарните групи от 50-ото Народно събрание.

Злокобният проблем на следващото правителство е, че дори с подкрепа на 240 народни представители не може да осъществи устойчиво успешно държавно управление, защото властта прилага частични методи за преодоляване на щети от съответни дългове. С държавната неправилност се осигуряват неограничени щети от други дългове. Наличието на вредното въздействие поразява националното стопанство.

Лошата политика по отношение щети от неизпълнени задължения за дългове подсигурява национален стопански крах.

Поради щетите от финансовата слабост, независимо от предлагани идеи и поведение на правителството – същото е с политически провал.

При запазване на държавната сгрешеност, на управляващата партия трябват партньори за да ги ползва за оправдания за своя политически провал.

 

Добрата новина е: с употребата на полезния общ метод за преодоляване на щети от дългове, министрите могат да осъществят устойчив публичен растеж.

 

Поради условията с държавната неправилност да се прилагат частични методи за преодоляване на щети от съответни дългове, правителството – колкото повече работи за икономически растеж, толкова повече са щетите.

 

Иван Митев – икономист

Няма коментари:

Публикуване на коментар