вторник, 12 януари 2021 г.

Светът може да се спаси от нови щети

 В началото на 2021 година ръководителите на държавите са в условия на местни прояви на разпространен (без защита срещу щети от липса на пълна икономическа стойност на пари) основен подход за емитиране на пари. Подсигурен е политическия провал на държавното управление.

 

Накратко за САЩ:

Въведеното грешно емитиране на долари причинява неограничени щети. Заради него президентът на САЩ е със съдба на жертва и подсигурен политически провал.

Чрез пренебрегване на лошото ползване на долари – президентът на САЩ Доналд Тръмп подсигури своя политически провал. Правителството на САЩ взима в календарен ден средно над 3 милиарда долари заеми за да плаща щети от неправилно прилагане на долари.

Ситуацията с подсигурения политически провал на президента на САЩ е идентична със ставащо с другите държавни ръководители.

 

В еврозоната:

Опасното емитиране на евра причинява неограничени щети. Европейската комисия пренебрегва гибелна процедура. Съответната държава взима заеми да плаща щети от дейността на Европейската централна банка (ЕЦБ). За подпомагане за нови заеми е намалена основната лихва за евра.

Несполучливото наличие на евра сътворява европейска рецесия. Актуална е заплаха за катастрофална европейска криза. С възможно подобрение във функционирането на ЕЦБ ще е подсигурено устойчиво европейско развитие.

 

За ситуацията в Р. България:

Неправилното емитиране на левове причинява неограничени български щети. „Валутният борд” запазва вредната за всеки българин държавна грешка.

Независимо как се провеждат избори и кой ръководи Министерския съвет, с неуспешната процедура на централната банка е с нарастващи щети. Правителството е принудено да взима заеми за да плаща щети от опасната употреба на лева.

Пандемията COVID-19 е силен стимулатор за щети. Премиерът е поразен. Колкото министрите повече работят за постигане на обществен икономически растеж – толкова по-много са щетите от злокобното прилагане на лева. Осигурен е политически провал.

 

Светът е с масови вредни последици от неправилността при ползване на пари.

Ако не се допускаше грешката при парите, държавите нямаше да имат сегашните дългове.

Необходимо е разобличаване на местни прояви на вековен пропуск при прилагане на пари. Истината за лошото при емитирането на пари е в интерес за прогреса на съвременната цивилизация.

Възможно е избавление.

С подобрен (със защита срещу щети от липса на пълна икономическа стойност на пари) основен подход за емитиране на пари ще се постигне спасение от нови щети при употреба на пари.

 

Иван Митев – икономист

Няма коментари:

Публикуване на коментар