петък, 27 септември 2024 г.

Отново избори без избор

 

В Република България, на 27 септември 2024 г. започна предизборната кампания за парламентарни избори на 27 октомври 2024 г.

Сега министърът на финансите няма необходима грамотност за длъжността. Слабостта сътворява неограничавани щети от неизпълнени задължения за дългове. Популярни лица коментират последици, ала са с мълчание за причини.

Днес живеем в условия на прилагане на варианти на неправилна частична регулация на щети от неизпълнени задължения за съответни дългове. Поведението на държавната власт създава неограничавани щети. Последицата е поразяване на националното стопанство.

При наличие на държавната финансова неправилност, дори с подкрепата на всички народни представители е невъзможно правителство с устойчив успех.

Добрата новина е: употребата на полезната прекратяваща вреди обща регулация на щети от неизпълнени задължения за дългове подсигурява за устойчив национален растеж.

За регулация на щети от неизпълнени задължения за дългове е възможна употреба на: (1) Неправилната осигуряваща вреди частична регулация на щети от неизпълнени задължения за съответни дългове или (2) Полезната предпазваща от вреди обща регулация на щети от неизпълнени задължения за дългове.

В предстоящите избори участвуващите партии и коалиции са с изяви за запазване на прилаганата лоша практика?

Отново предстои да участвуваме в избори без избор на възможен устойчив национален растеж.

Защо обществеността е с реално съгласие за запазване на държавната финансова неправилност?

 

Иван Митев – икономист