понеделник, 10 юни 2019 г.

ГЕРБ пренебрегва съществена причина


Основните резултати от управлението на правителството на ГЕРБ + партньори зависят от запазване или прекратяване на неограничавани щети от работата на централната банка.
Все още ГЕРБ пренебрегва, че оставката на господин Цветан Цветанов е поредна последица от наличие на местна проява на разпространена в света практика за неограничавани щети от работата на централната банка. Заради тази държавна грешка всеки политик от ГЕРБ е с подсигуряван политически провал. Злокобният проблем на ГЕРБ е, че поради запазването на фаталната държавна грешка, политическата съдба на господин Цветан Цветанов предстои да се възпроизведе при всеки политик от партия ГЕРБ.
При наличие на грешка за неограничени щети от работата на българската централна банка – българите сме с нарастващи щети. Сега партия ГЕРБ е с пряка политическа отговорност за зловещата ситуация.
При неограничени щети от работата на централната банка е невъзможен устойчив обществен просперитет. Сега колкото повече ГЕРБ постига обществен икономически растеж – толкова повече са щетите. Това е същественото условие, което подсигури политическия провал на господин Цветан Цветанов. Същото подсигурява провал за правителството на премиера Бойко Борисов и всеки политик от ГЕРБ.
Устойчивият политически успех на премиера Бойко Борисов е възможен при правителствен подход за ограничаване щетите от работата на централната банка.

Иван Митев – икономист

Няма коментари:

Публикуване на коментар