петък, 5 февруари 2016 г.

За предлаганият референдум



При запазване на сегашна сгрешена парична система всеки предлаган референдум е със сигурен провал, защото при условия на тази държавна грешка желаното подобрение в политическата система води към увеличаване на потенциал за дългови кризи и по-болезнени щети.
Реално, по един или друг начин инициаторите на референдум са подведени да не зачитат при условия на каква парична система живеем. Ако това твърдение не е вярно, моля поне един от инициаторите да представи при условия на каква парична система ще правят желания референдум?
В действителност и при постигане на 100 % от целите на предлаган референдум, наличното деградиращо въздействие от парична система обрича организаторите на фиаско.
Полезно е осъзнаване, конкретната държавна грешка за спрямо парите негоден начин на държавно управление е източникът за опасността от актуални стопански кризи. При тези условия всички, включително политиците са обречени жертви в капан на незавършена реформа за прилагане на незлатни пари и хората колкото повече работят да постигнат обществен икономически растеж, толкова по-силен потенциал за кризи се развива със съответни вреди.
Преди всичко друго, за постигане на желан обществен просперитет е необходимо подобрение на парична система.

Няма коментари:

Публикуване на коментар