петък, 13 ноември 2015 г.

Протестиращите запазват причина и осигуряват свое фиаско



Съвременните протестиращи са с осигурен провал, тъй като са с реално мълчаливо съгласие с незавършена реформа за употреба на незлатни пари. Това е действително поведение срещу собствени и обществени интереси.
При запазване на сегашната сгрешена парична система протестиращите са обречени на сигурен провал, защото при условия на тази държавна грешка (в крайна сметка) тяхното желание за някакво подобрение води към увеличаване на потенциал за кризи дългов рак и по-болезнени щети.
По един или друг начин протестиращите са подведени да не зачитат при условия на каква парична система живеят. (Ако констатацията не е вярна, моля поне един от протестиращите да представи при условия на каква парична система правят свои протести?) В действителност и при постигане на 100 % от целите, наличното деградиращо въздействие от парична система обрича организаторите на протести на фиаско.
Полезно е осъзнаване, че наличната сгрешена парична система е източникът за актуални кризи дългов рак. Истината е, при тези условия всички, включително политиците са обречени жертви и колкото повече се работи за да се постигне обществен икономически растеж, толкова по-силен потенциал за кризи се развива с последващи вреди.
Мнозина желаят някакви промени в управление на държава и очакват Централната банка да е спасител от съвременни злини. Те са със заблуда. Централната банка не може да предотврати актуално зло, защото причината не е в нейна компетентност.
Преди всичко друго, за постигане на желан обществен просперитет е необходима подобрявана парична система.

Бележка: Кризата дългов рак е с установима щета проблемен дълг.

Няма коментари:

Публикуване на коментар