четвъртък, 29 октомври 2015 г.

За спасението на Европейският съюзПопулярно е мнението на председателят на Европейската комисия г-н Жан-Клод Юнкер, че „ЕС е изправен пред дългосрочен икономически упадък”.
Днес е с обществена неизясненост: Какво причинява съвременните европейски стопански проблеми?
За точен отговор е потребно разкриване на същината на развиващите се актуални кризи.
Съществуват задължения с трудно обслужване. Много проблемни дългове (с оприличим образ на крака на рак) хаотично се инфилтрират в живителни дейности. Някои от тях са предпоставка да се унищожи жизнена среда. „Дълговият рак” е означение за с щета проблемен дълг.
Стопанските кризи са съществували, бушуват сега и ще се случват в бъдеще. Те винаги принасят лишения. Присъствието им не е задължително. То е доказателство за зависимост. „Кризата дългов рак” е означение за с установима щета проблемен дълг.
Пример: Същината на ставащото с Република Гърция е държавна криза дългов рак.
Проучванията доказаха, водещият фактор за кризите дългов рак е липса на успешна съпротива срещу регресивно влияние от нямане на пълна стойност на ползвани пари. По конкретно, водещият фактор за европейските кризи дългов рак е липса на успешна съпротива срещу регресивно влияние от нямане на пълна стойност на евро.
Пример: Липсата на успешна съпротива срещу вреда от евро причини ескалиране на гръцката държавна криза дългов рак и нанесе щети за милиарди евро. При сегашната сгрешена европейска парична система, всяка импровизация за някаква друга първична подбуда на лошотията при Република Гърция е неправилно представяне на нещо в роля на създател.
Обществеността е с очаквания Европейската централна банка (ЕЦБ) да спаси Европа от разрастващи се опасности. В действителност, ангажиментът за успешна съпротива срещу вреда от евро не е от компетентността на ЕЦБ. Истината е, тази институция е без капацитет успешно да противодействува срещу кризи дългов рак. Все още президентът на ЕЦБ г-н Марио Драги и другите нейни ръководители не осъзнават, че работят при погрешна парична система и са обречени на фиаско.
При наличната незавършена парична реформа за употреба на незлатни пари – наред с банкерите, обособени жертви на допускана държавна грешка са премиерите и министрите на финансите.
Първият министър е предразположен за крушение. Той е в специфично състояние на обреченост. Даже същият да е с най-добрите министри, заповядва с неограничена власт, има абсолютни доверие и подкрепа е с предпоставки за силен развой на дългов рак. Кабинетът, колкото по-резултатно изпълнява обещания за икономически ръст, толкова обстановката е по-подходяща за кризи дългов рак. При тези условия, и най-добрият премиер е с действителна орисия на политическо камикадзе. Обусловеността на първият министър от незавършена реформа е пряка. Без подобрение при парична система министър-председателят ще е поразен.
Министърът на финансите е висш ръководител, с принос за просперитет. При наличната незавършена парична реформа, заемащият отговорния пост е в среда с ограничени вноски за фиска и завишени плащания от правителство. Той страда от сбъркана парична система и придружава провалът на премиера. Участта му е като на самурай с харакири.
Днес, независимо от свой капитал всеки понася злини. Бедните са с намаляващ шанс да получат издръжка за оцеляване. Богатите са със смаляваща увереност за бъдеще. От еднаква подбуда, кризите дългов рак са в отделни страни в различно време.
Пример: При криза дългов рак на 15. 9. 2008 г. в САЩ фалира банка „Леман Брадърс”. Поради конкретен пропуск, под заплаха за криза дългов рак са много държави.
Фактите доказват, експерти подвеждат Европейската комисия да приеме, че развиващият се европейски стопански регрес е при налична догма „въведената непълна европейска парична система е вечна даденост”.
Потвърдено е, при ползваната незавършена парична система методът със завишаване на инвестиции не е достатъчен за редовен възход. Неотложна е реакция за справяне със страдание. Правилността е плод на комплексни изследвания. Възможното спасение на Европа е чрез подобряване на парична система с прилагане на успешна съпротива срещу кризи дългов рак. Тя е необходимост. При употреба омаломощава факторът за кризи дългов рак.
Пример: При ползване на закрила от кризи дългов рак, европейските държави нямаше да имат сегашни дългове.

Няма коментари:

Публикуване на коментар