понеделник, 1 август 2022 г.

Служебно правителство с подсигуряван политически провал

Президентът на Република България назначи служебно правителство.

Актуалният въпрос е: Защо се назначава служебно правителство с подсигуряван политически провал?

Кратко за ситуацията:

Република България прилага метод за емитиране на левове без необходима защита за запазване на тяхната покупателна способност. Нямането на необходима защита за запазване на покупателната способност на левовете е съществената причина за сегашните щети в нашата държава.

Българската централна банка няма капацитет за премахване на водещата причина за актуалните щети. Правителството е компетентно за инициатива за прекратяване на водещата причина за сегашните щети.

Все още, държавната власт запазва неправилността. Заради държавната грешка, правителството, колкото повече помага за икономически растеж – толкова повече възникват щети.

Щетите от нямането на необходима защита за запазване на покупателната способност на левовете са повече от ползата от работата на българските министри.

С неправилна структура на държавния бюджет, Министерството на финансите прикрива пропусканите държавни приходи и увеличени разходи.

Въведената практика намалява приходите и увеличава разходите в държавния бюджет. За временно отлагане на националния стопански крах, правителството взима заеми за да плаща щети от своето поведение.

Държавната грешка при употреба на левове сътворява неограничени щети. Парите в държавния бюджет за заплащане на щетите от тази грешка са с ограничение. Тази недостатъчност на пари подсигурява политическия провал на служебния Министър-председател. След достатъчно време политическият провал на премиера е реалност.

Спасението от нови щети в Република България е възможно с въвеждане на подобрение необходима защита за запазване на покупателната способност на левовете.

 

Иван Митев - икономист

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар